Ministar Rajko Ostojić nije došao

U organizaciji Virovitičko-podravske županije u županijskoj vijećnici održana je javna rasprava o Nacrtu Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, kliničkih i općih bolnica u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2016. godine. Iako je obećao da će doći, raspravi se nije odazvao ministar zdravlja Rajko Ostojić, a nije bila ni sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica Marijana Živko.

Ono što su sudionici današnje rasprave očekivali je upravo od njih dobiti odgovore na mnoga sporna pitanja o masterplanu. Tijekom rasprave župan Tomislav Tolušić ponovno je podsjetio kako su osnivači bolnica županije, koje u svemu tome apsolutno nitko ništa nije pitao o preustroju, napomenuvši da se stanje u zdravstvu konstantno pogoršava. Ono što je sporno u Masterplanu hrvatskih bolnica je što nigdje nije vidljivo na koji način i kolika ušteda će se dobiti preustrojem bolnica.

Odlučeno je da će se zaključci s ove javne rasprave uputiti resornom ministru Ostojiću, premijeru i predsjedniku Republike Hrvatske kako bi se spriječila provedba masterplana koji, prema ocjenama svih sudionika javne rasprave, nije napravljen kako bi se popravila iznimno teška situacija u zdravstvu. (www.icv.hr; bg; foto: Matija R.)

[nggallery id=4457]