Čavlović Smiljanec: Ovo su podmetanja

Prema pisanju 24 sata, pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec na izvanrednoj konferenciji za medije u subotu komentirala je pokretanje istrage protiv nje jer je navodno zaštitila osječkog tajkuna Željka Biloša i stopirala ovrhu od gotovo 12 milijuna kuna.

– Ne poznjem čovjeka o kojem pišu mediji, nikada s njim nisam razgovarala. Nemam ništa sa slučajem o kojem se vodi istraga. Pitanje je tko je sve ove godine slučaj OLT-a gurao pod tepih. Dug tvrtke ne datira od kolovoza 2012. nego postoji od 2007. godine, a utvrđen je nadzorom Porezne uprave. Račun tog poreznog obveznika nikada nije blokiran. Sve ovo što se sada događa dolazi od strane onih koji godinama nisu radili svoj posao, koji su štitili određene porezne obveznike i sada to prebacuju na mene – rekla je Čavlović Smiljanec ukratko i nije dozvolila pitanja novinara.

Podsjetimo, kako pišu mediji, policija je protiv nje podnijela prijavu zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem, a USKOK je ispisao nalog za otvaranje istrage. Sumnjaju u malverzacije vezano uz Osječku ljevaonicu željeza i tvornicu strojeva, čiji je većinski vlasnik bilo poduzeće Željka Biloša. Uskok je u ožujku uhitio pročelnicu Porezne ispostave u Osijeku Ružicu Kovačević kojoj je Smiljanec Čavlović navodno zapovijedila da “blokira ovrhu”.  Tako nije ovršeno najmanje 10,5 milijuna kuna čime je državna blagajna oštećena za 11,8 milijuna kuna. (www.24sata.hr)