Obilježena 24. obljetnica HDZ-a Nova Bukovica

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule branitelje i pokojne članove Hrvatske demokratske zajednice u Domu kulture u Novoj Bukovici svečano je obilježena 24. obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Nova Bukovica. Svečanoj obljetnici nazočili su, uz brojne mještane i članove Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik Županijskog odbora HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, domaćin, načelnik Općine Nova Bukovica, Željko Vencl, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, predsjednik Općinskog vijeća Nova Bukovica Mario Brzica, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Mikleuš Ivan Kanski, dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slatina Oliver Jukić…
Nazočnima se prvi obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl, koji je pozdravio sve nazočne, a posebno osnivače, koji su 14. travnja 1990. godine osnovali HDZ za područje općine Nova Bukovica.
– Razvitak općine Nova Bukovica staje gubitkom izbora 2009. dolaskom na vlast SDP-a . Mi ostajemo u oporbi, a nesposobna vlast 4 godine ne poduzima ništa za razvitak i boljitak Općine. Prije izbora 2013. godine, zajedno sa HSS-om, osvajamo vlast i nastavljamo s obnovom općine i ulaganjem u infrastrukturu – naglasio je načelnik Vencl i nabrojao sve projekte započete u proteklih godinu dana.
U ime načelnika i gradonačelnika nazočnima se obratio načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek:
– Sve vas skupa u ime svih načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije pozdravljam i čestitam vam 24. obljetnicu osnivanja. U ovoj općini HDZ je prolazio kroz teška vremena gdje se gubila vlast pa osvajala, ali ova ekipa, pobjednička, ima snagu i započela je s projektima koji će podignuti na noge ovu općinu.
Nazočne je pozdravio i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ Slatina Oliver Jukić:
– Na izborima prošle godine rezultat je bio 2:0. Bitno je pobijediti na sljedećim izborima i zadati taj treći gol. To će biti poruka sadašnjoj Vladi, za ono što ih čeka, a to je brzi odlazak u povijest.
Nazočnima se posljednji obratio predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić:
– Posebno pozdravljam i čestitam vama koji ste devedestih osnivali HDZ, osnivali vojsku i policiju i sve što je trebala imati jedna mlada država kao što je RH. Čestitam vam što ste tada imali sluha za sve što je trebalo napraviti zaHrvatsku. Pratili ste predsjednika Tuđmana, i pomogli u stvatranju Hrvatske kakva je danas. Hrvatsku koju ova današnja vlast uništava. Mi koji smo u tim trenucima rekli da želimo Hrvatsku, koji nismo izašli iz sabora kada se trebalo glasati ZA Hrvatsku, mi se i danas prisjećamo i tome služe ove obljetnice. Na njima se prisjećamo i svih onih koji su dali život za Hrvatsku. Na tome im neizmjerno hvala. Kao odgovorna stranka pripremamo se na svim poljima. Organiziramo konferencije za privlačenje investicija u Hrvatsku, a oni troše naš novac kako bi kupili nove aute, ne ulažu u razvitak gospodarstva i boljitak Hrvatske. Promjenili su zakon kako bi zaštitili krvnike UDBA-e, koji su ubijali Hrvate. a smeta im sve što je hrvatsko, smeta im katolička crkva. Naravno da im smeta kad su hrpa bezbožnika, ateista…
Oni pokušavaju od nas napraviti županiju bez institucija, a mi im poručujemo: Nećete uspjeti! Možete pokušavati još neko vrijeme, ali nećete dugo. Ukidaju sve što stignu, od sudova do bolničkih odjela. Istu bolnicu koju smo mi obnavljali i gradili oni uništavaju. Doktori odlaze iz Virovitice jer ne žele imati posla s katastrofalnim vodstvom bolnice. Nikada im to nećemo oprostiti! Ne raditi za svoj narod je svetogrđe, ovo vam je posljednji politički čin kojim uništavate ovu županiju.
Sljedeći europski izbori su najbolji način da im zadamo posljednji udarac, da im vratimo za sve nedaće koje su nam nanijeli. Izađite na izbore i glasajte za HDZ, pokažimo da je nova snaga naše stranke spremna preuzeti vlast i maknuti ove nesposobnjakoviće zauvijek – naglasio je Josip Đakić. (www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=4626]