Obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Mikleuš

U Mjesnom domu u Mikleušu održana je 24. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice za općinu Mikleuš. Svečanoj obljetnici nazočili su predsjednik Županijskog odbora HDZ Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, načelnici općina Tomislav Durmić (Zdenci), Marijan Brlek (Suhopolje), Željko Grgačić (Pitomača), Josip Granjaš (Sopje), Mato Damjan (Crnac), Željko Vencl (Nova Bukovica), Milan Dundović (Mikleuš), predsjednik mladeži HDZ VPŽ Dalibor Per, predsjednik Općinskog odbora HDZ Mikleuš Ivan Kanski…
Nazočnima se na obljetnici prvi obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Mikleuš Ivan Kanski koji je u svom govoru između ostaloga naglasio kako je posnosan što su ovu 24-tu obljetnicu uveličali i utemeljitelji HDZ-a, bračni par Čelik, te svim prisutnima zahvalio na vjernosti koju su poklonili HDZ-u svih ovih godina.
Načelnik općine Mikleuš, Milan Dundović, nabrojao je sve projekte koji su posljednjih godinu dana provedeni na području općine Mikleuš, te čestitao svim nazočnima 24. obljetnicu, a posebno utemeljiteljima njihov jubilej i naglasio važnost izlaska na predstojeće izbore za Mjesne odbore i EU parlament.
U ime gradonačelnika i načelnika 24-tu obljetnicu čestitao je dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, te između ostalog naglasio:
– U ove 24 godine SDP je 6 godina bio na vlasti, i u tih 6 godina su uspjeli unazaditi Hrvatsku i uništiti sve ono što je HDZ stvorio. Naravno da nisam bio sretan kad su osvojili vlast, ali ovakvo katastrofalno vođenje države nitko nije mogao očekivati. Ne prođe mjesec dana da oni ne smisle neki novi namet jer kad im ponestane novca u Državnom proračunu oni zadiru u džepove građana i zato moraju što prije otići – dodao je Nemec.
Nazočnima se obratio je predsjednik županijske mladeži HDZ-a Dalibor Per koji je između ostalog rekao:
– Sretan sam što sam danas ovdje s vama na 24. obljetnici HDZ-a, ali sam nesretan što mladi ljudi, moji prijatelji, odlaze iz Hrvatske. Ne zamjeram im, jer ih ova nesposobna vlast svojim lošim postupcima tjera van ukoliko žele preživjeti i zbog toga smatra da SDP-ovci, koji povećavaju nezaposlenost, podižu poreze, ukidaju institucije, zatvaraju bolničke odjele, moraju što prije otići s vlasti – naglasio je Per.
Predsjednik Županijskog odbora HDZ VPŽ Josip Đakić čestitao je nazočnima 24. obljetnicu te u svom govoru, između ostalog, rekao:
– Nemojte misliti da naša stranka spava. Dok njih hapse i dok sve više njihovih afera izlazi na vidjelo, HDZ priprema gospodarske programe koji će Hrvatsku podići iz ove neimaštine i užasa u koji nas je kukuriku vlada dovela. Prvi udarac moramo im izadati već sljedeći mjesec, 25. svibnja, na izborima za EU parlament jer želimo svoje ljude koji će u EU parlamentu zastupati interese Hrvatske, a ne kao ova sadašnja vlast koja radi protiv hrvatskoga naroda – naglasio je Đakić.
– Hrvatskom sada vladaju sinovi Udbaša koji su za vrijeme Jugoslavije ubijali Hrvate, a i danas opet, iako na vlasti, rade protiv Hrvatske i svega što je hrvatsko. Niti jedni izbori nisu suvišni i nevažni, jer ćemo pobjedom na svim izborima pokazati što Hrvatska misli o njima i da je konačno vrijeme da se nesposobnjakovići maknu s vlasti – dodao je Đakić. (www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=4518]