Održana skupština Vatrogasne zajednice VPŽ

U Voćinu je održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije na kojoj su, između ostaloga, nazočili izaslanik HVZ-a i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Petrić sa suradnikom Silvestrom Štefovićem, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i zapovjednik Josip Ugrina, predsjednik VZ-a Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić i Josip Kuštro, predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivnčko-križevačke županije Goran Matoničkin i Branko Vucikuja, te predsjednik DVD-a Voćin Robert Puhanić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Palkovićtom je prigodom podnio izvješće o prošlogodišnjem radu, te naglasio da u Hrvatskoj vatrogastvo zauzima posebno mjesto. Uz nesebičnu pomoć u spašavanju materijalnih dobara i čuvanju ljudskih života vatrogastvo ima i neprocjenjivu ulogu u izgradnji hrvatskog socijalnog bića. Naglasio je da županijska Vatrogasna zajednica raspolaže s ukupno 244 operativna vatrogasca, te da su do sada su po specijalnostima usavršena 504 dobrovoljna vatrogasca. Na intervencijama mogu intervenirati 244 operativna vatrogasca i 39 profesionalaca. Raspolažu sa 68 vatrogasnih vozila i 34 vatrogasne cisterne, u prošloj godini dobili su 3 nova kombi vozila i 2 polovna navalna vozila. Opremu za tehničke intervencije imaju javne vatrogasne postrojbe i DVD-i Orahovica, Suhopolje i Pitomača. Imaju simulator plamenih udara, osposobljene instruktore i obučavaju vatrogasace. Odradili su 8 tehničko pokaznih vježbi sa 150 vatrogasaca. Na obilježavanju 20. godišnjice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije na pokaznoj vježbi sudjelovalo je 16 vatrogasnih zajednica gradova i općina s područja županije sa 36 vozila, 150 operativnih vatrogasaca i 359 ostalih vatrogasaca. Održali su županijsko natjecanje djece i mladeži te odraslih vatrogasaca u Slatini. Na KUP natjecanju HVZ-a posebno se istaknuo DVD Turnašica osvojivši treće mjesto. KUP pomlatka HVZ-a održan je i u 2013. godini u Kladarama. U kampu vatrogasne mladeži u Fažani sudjelovalo je 7 odjeljenja mladeži iz ove županije, a kruna vatrogasne aktivnosti je sudjelovanje vatrogasaca DVD-a Turnašica na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj 2013.

Rad Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije pohvalili su izaslanik HVZ-a i predstavnik gostiju iz susjednih županija Đuro Petrić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić i domaćin, predsjednik DVD-a Voćin Robert Puhanić. Skupština je na kraju sjednice donijela i prvi rebalans financijskog plana za 2014. godinu. (www.icv.hr, bm; Fotografije: Barica Mihoković)

[nggallery id=4491]