Orahovica izjednačila, odluka u Osijeku

U drugoj utakmici finala B1 košarkaške lige, košarkaši Orahovice sjajnom su partijom dobili favorita, momčad Osječkog Sokola 62:46 i tako vratili finalnu seriju u Osijek gdje će pasti konačna odluka o prvaku B1 lige. Orahovica je posebno dojmljivu utakmicu odigrala u obrani, sjajno je zatvoren reket pa je odlični Tucaković morao sve rješavati igrom 1 na 5. Na kraju veliko slavlje Orahovčana, za koje sezona nije mogla bolje ući u završnicu. Najefikasniji u redovima Orahovice bio je Mario Gverić sa 19 koševa, Filip Radočaj dodao je 14, Josip Radočaj zabio je 11, Miroslav Radaković postigao je 8 koševa, Zvonimir Petrović 6 te Ivan Nekić i Domagoj Grundler po 2. U gostujućim redovima od ukupno 46 koševa, Tucaković je sam zabio 31.:
– Ekipu koja u prosjeku u ovoj sezoni zabija 90 koševa, svesti na samo 46 je odgovor na ovu pobjedu. Čestitam dečkima, svojoj ekipi na sjajnoj utakmici, prije svega obrani i ovo im je velika nagrada za sav trud tijekom cijele sezone. Sad idemo u Osijek dati sve od sebe pa što bude – kazao je trener Orahovice Andrija Nekić.
Nakon dužeg vremena i publika je stvorila odličnu atmosferu u dvorani, stotinjak zaljubljenika u košarku među kojima i polaznici škole košarke, došlo je podržati košarkaše Orahovice i to je zapravo najveća pobjeda orahovačke košarke u ovoj sezoni. (www.icv.hr, vg, Fotografija: Vladimir Grgurić)