Osijek: Motivacijski skup HDZ-a

U prepunoj dvorani Jug II članovi HDZ mogli su se iz prve ruke uvjeriti u snagu zajedništva koje se vratilo u stranku nakon pretrpljene katarze, te je sada sasvim jasno kako se HDZ vratio svojoj izvornoj ideologiji – ideoligiji vjere, obitelji i Domovine.
Novo vodstvo Županijskog odbora HDZ-a Osječko–baranjske županije, na čelu sa predsjednikom Ivanom Anušićem bili su odličan domaćin motivacijskog skupa, a koliko je bitna Slavonija HDZ-u dovoljno govori i činjenica da su na motivacijskom skupu bile i prve tri osobe sa koalicijske liste HDZ-a za nadolazeće izbora za EU parlament, Andrej Plenković, Dubravka Šuica i Ivana Maletić. Preko 1200 članova stranke u prepunoj dvorani pozdravili su i visoki dužnosnici HDZ-a od političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka, pa sve do predsjednika ŽO-a svih pet slavonskih županija, Josip Đakić predsjednik Virovitičko podravske županije koji je predvodio mnogobrojne članove HDZ-a iz VPŽ, Franjo Lucić iz Požeško – slavonske, Božo Galić iz Vukovarsko – srijemske županije, te Pero Ćosić iz Brodsko – posavske županije.
Zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković istaknuo je kako su HDZ-ovi zastupnici obišli čitavu Hrvatsku te kako je vidljiv povratak vjere naroda u HDZ. Ova aktualna, neposobna, Vlada je uništila Hrvatsku u svakom smislu, a jedino HDZ-ov kadar, zajedno sa koalicijskim partnerima ima snage i znanja prekorenuti situaciju. Plenković je istaknuo kako je vrijeme da se sa vlasti maknu oni kojima je Hrvatska samo poligon za osobni probitak i bogaćenje, a na istu vlast dođu oni kojima će Hrvatska zaista biti na prvom mjestu, oni koji su dokazali da znaju kako kvalitetno predstavljati Hrvatsku, a to je upravo HDZ sa svojim koalicijskim partnerima.
Dubravka Šuica potvrdila je riječi Andreja Plenkovića istaknuvši kako su HDZ-ovi zastupnici najaktivniji ne samo od svih zastupnika iz Hrvatske, već i u odnosu na sve ostale zastupnike. Istaknula je kako su naši zastupnici vrlo brzo prepoznati kao vrijedan dio Europske pučke stranke unutar EU parlamenta te da to ne treba nikoga ni čuditi jer dok ostali pričaju isprazne priče koji samo pokazuju kako znanja nemaju, HDZ-ovi zastupnici svakodnevno rade i razvijaju nove mogućnosti ekonomskog napretka Hrvatske.
Zastupnica Ivana Maletić, kao vrsni poznavatelj EU fondova, istaknula je kako je poražavajuće da Hrvatska nije povukla gotovo ništa novca iz tih fondova, a jedini krivac je nesposobnost akutalne vlasti koja ne poznaje dovoljno način privlačenja novca, ali najgore od svega, ni ne trudi se upoznati iste, što dovodi Hrvatsku do poražavajuće činjenice kako smo jedina zemlja koja je više uplatila u proračun EU-a nego povukla novca van. U trenucima u kojima nas investitori zbog loše porezne, ekonomske ali i opće situacije u Hrvatskoj zaobilaze u širokom luku, fondovi EU-a trebali bi biti siguran dobitak za Hrvatsku, no katastrofalna nesnalažljivost činovnika postavljenih od strane Kukuriku koalicije i nevjerojatno neznanje same Vlade je rezultiralo gotovo nikakvom iskoristivošću fondova EU-a.
Svi govornici su pozvali prisutne na maksimalni anganžman tijekom ovih izbora, ali i izbora za predsjednika RH, kao iza Sabor, no isti su i istaknuli kako je ovakav broj prisutnih pokazatelj da se ne treba posebno pozivati članstvo na anganžman jer je isti i vidljiv. Kao poseban pokazatelj snage HDZ-a, istaknuti su asistenti zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu koji su pokazali iznimno znanje u funkcioniranju Europske unije, a time su stekli veliki ugled kako u EU tako i u Hrvatskoj.
Skup u Osijeku je započeo Lijepom našom, kao što je i običaj kod onih koji Hrvatsku vole, a ovaj veličanstveni skup završio je himnom HDZ-a Bože čuvaj Hrvatsku, nakon koje su svi uzvanici, govornici i gosti pozdravljeni gromoglasnim pljeskom. (www.hdz-obz.com, Fotografije: Facebook)

[nggallery id=4669]