Otvorena 4.međunarodna izložba pisanica

Pred brojnim uzvanicima u Turističkom uredu općine Pitomača, otvorena je 4. Međunarodna izložba pisanica 2014. Uskrs u Pitomači uljepšan je brojnim šarenim i jedinstvenim pisanicama iz raznih dijelova Hrvatske, od Zagreba, Đurđevca, Đurđenovca, otoka Raba, Ludbrega do Dugog Sela, Virovitice, Zadra, Opatije zatim pisanica iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Uz predsjednicu „Duge“ Lojzku Rukavinu, izložbu je otvorio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić koji je pohvalio trud „likovnjaka“ pri organizaciji ove izložbe.
– Organizator izložbe je Likovna udruga „Duga“ Pitomača uz Likovni klub „Pohižek“ iz Sesveta a pokrovitelj je općina Pitomača i Turistička zajednica Općine Pitomača – rekla je Lojzka Rukavina, predsjednica Likovne udruge „Duga“. Pisanica ima preko stotinu, od čega je veliki broj iz bogate privatne zbirke Stjepana Pohižeka, kolekcionara slika i umjetničkih djela s kojim surađujemo već dugi niz godina i koji se uvijek vrlo rado odazove na svaki naš poziv – ukratko nam je predstavila izložbu predsjednica Rukavina i pozvala sve zainteresirane da pogledaju pisanice i posjete ovu 4.Međunarodnu izložbu.
Turistički ured bit će otvoren do kraja mjeseca travnja a posjetitelji mogi pogledati pisanice svaki dan dopodne od 9 do 12 sati te poslijepodne od 16 do 20 sati. (www.icv.hr, bk, Fotografije: Božidar Kovač)

[nggallery id=4584]