Počela provedba kontrolnih ispita IOŠ Slatina

Ovih dana u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina provode se kontrolni ispiti, a njihova je svrha utvrditi ostvaruju li se ciljevi i zadaće naukovanja. Kontrolni ispit u pravilu se provodi tijekom drugog polugodišta drugog razreda srednje škole. Sadržaj kontrolnog ispita utvrđuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na temelju propisanog strukovnog kurikuluma.

S obzirom na kvalitetu rada u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina učenici uspješno prolaze na kontrolnim ispitima. Prema rasporedu bit će održani ispiti za sljedeća zanimanja: krojač, stolar, kuhar, konobar, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, autolimar, strojobravar, elektroinstalater, frizer i pekar.

Industrijsko-obrtnička škola Slatina obrazovna je institucija koja za cilj ima obrazovanje mladih u strukovnim i obrtničkim zanimanjima. Škola ima odličnu suradnju s Hrvatskom obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, te s obrtnicima šireg slatinskog područja s kojima u suradnji pruža svojim učenicima potrebno iskustvo kako bi po završetku obrazovanja bili spremni za samostalan rad ili nastavak obrazovanja. Potvrda dobrog rada u školi dolazi s brojnih natjecanja na kojima sudjeluju učenici te ostvaruju najbolje rezultate na regionalnoj i državnoj razini. (mg)