Promocija slikovnice „Osjećam se zeleno“

U okviru preventivnog programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji provode se raznolike aktivnosti na afirmaciji zdravlja i zdravih načina življenja. U tome svakako prednjači Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, odgojno-obrazovnim ustanovama i Policijskom upravom Virovitičko-podravskom već godinama provodi raznolike i na istraživanjima utemeljene aktivnosti. Ovom prilikom naglasak je na posebnoj komponenti programa „Zdrav za pet“ koja je usmjerena podizanju svijesti, osobito kod djece i mladih, o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, a provodi se pod motom „Živi zdravo i budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

U posljednje tri godine za potrebe preventivnih aktivnosti nastale su četiri slikovnice za najmlađe u izdanju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Tri su slikovnice ciljano već do sada podijeljene najmlađima (djeci predškolske i rane školske dobi), a obrađuju teme slobodnog vremena, nenasilnog rješavanja sukoba i skrbi o zdravlju. Pažljivo didaktički i metodički oblikovane one se na primjeren način obraćaju djeci. Posljednja (četvrta u nizu) je slikovnica pod nazivom „Osjećam se zeleno“ koja afirmira ispravan pristup zaštiti životnog okoliša i najmlađima nastoji pomoći razvijati svijest o nužnosti zaštite okoliša.
Slikovnica „Osjećam se zeleno“ bit će predstavljena u dječjem vrtiću „Zeko“ u Slatini u utorak, 22. travnja,  u 9 sati i 30 minuta. Slikovnica će biti potom podijeljena svoj djeci predškolskog uzrasta u svim dječjim vrtićima u Virovitičko-podravskoj županiji. (sb)