Sjednica koordinacije turističkih zajednica

Proširena sjednica koordinacije turističkih zajednica sa područja Virovitičko-podravske županije s ustanovama iz turističkog i s turizmom neposredno povezanog sektora, održat će se u četvrtak, 24. travnja 2014. godine u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Orahovice (Trg Sv. Florijana bb, Orahovica) s početkom u 10.00 sati, sa sljedećim dnevnim redom:

1. Uvodne riječi:
– sazivatelj – Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije
– domaćin – Turistička zajednica grada Orahovice

2. Uloga turističkih zajednica i ostalih turističkih i s turizmom povezanih čimbenika iz javnog i privatnog sektora u oblikovanju i upravljanju destinacijom
– uvod (Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije)
– predstavljanje turističke resursne osnove i turističkih sadržaja na području Parka prirode papuk (J. U. Park prirode Papuk)
– predstavljanje turističke resursne osnove i razvoja turističkih sadržaja na području zaštićenih dijelova prirode u Virovitičko-podravskoj županiji (J. U. za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije)
– predstavljanje uloge i značaja Hrvatske gorske službe spašavanja u ruralnom turističkom području (Hrvatska gorska služba spašavanja –
Stanica Orahovica)

3. Rasprava (pitanja i prijedlozi)

4. Različito

Na sjednici koordinacije bit će nazočni i studenti II. godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice – smjer Menadžment ruralnog turizma, kojima će susret, te upoznavanje s djelatnošću i ulogom sustava turističkih zajednica, J. U. Park prirode Papuk, J. U. za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije i Hrvatskom gorskom službom spašavanja – stanica Orahovica, uz obilazak i upoznavanje s turističkom ponudom i sadržajima na području Orahovice, predstavljati realizaciju terenske nastave. (vpz.hr)