Robert Fritz: Zadovoljan sam ostvarenim plasmanom

Košarkaši Virovitice plasirali su se na kraju sezone na deseto mjesto. Mogli su i više da im se na tom putu nije ispriječio Olimp Inspekt-Ing, momčad koja je po igrama koje je pružala u ovoj sezoni lošija od Fritzovih izabranika.
– Mogu reći da je deseto mjesto realna pozicija s obzirom da imamo gužvu na treninzima. Imamo previše uzrasta da bi svaki mogao trenirati na cijelom parketu, pa ga moramo dijeliti na tri i onda dođe do problema. Tako mogu trenirati individualno, ali timski, taktike i ostalo ne mogu doći do izražaja. Sve u svemu zadovoljan sam cijelom sezonom, premda moram priznati da sam malo rezultatski razočaran zbog poraza od Olimpa koji je lošija momčad od nas – istaknuo je Robert Fritz.
Cilj ove sezone nije bio rezultatski imperativ, nego afirmacija mladih igrača i oslanjanje na svoju školu košarke. Iako se nije težilo dovođenju igrača sa strane, ipak su se odlučili dovesti jednog igrača Danila Vukovića, koji je na kraju opravdao svoje povjerenje.
– Cilj je ostvaren. Moji klinci su uglavnom napredovali. Individualni napredak se zasigurno vidi, bolje igraju, tehnički i taktički. Sljedeće sezone bit će još i bolji. Sada kada je završila A2 liga istok, okrećemo se ljetnoj ligi koja djeluje u sklopu Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Slična je po jačini A2 ligi i stoga nastavljamo dalje, nema odmora. U Ljetnoj C1 ligi nadam se uspjehu kao i u A2, te napretku mladih igrača. Ovdje ću malo više forsirati kadete i juniore. Ono što mi je prioritet je da skupe dodatno iskustvo koje će im trebati sljedeću sezonu… (www.icv.hr, vle)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu