Seminar o zbrinjavanju ostataka hrane životinjskog podrijetla

HGK-Županijska komora Virovitica i Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane organiziraju 8. svibnja 2014. seminar na temu „Nusproizvodi životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi“. Seminar je besplatan i namijenjen je tvrtkama i obrtima koji posluju s hranom životinjskog podrijetla kao što su meso, riba, mlijeko i mlječne prerađevine, bilo da ih koriste u neposrednoj proizvodnji, preradi i obradi (npr. ugostiteljstvo) ili distribuciji (trgovina). O propisima koji se odnose na navedenu problematiku, kao i važnosti pravilnog postupanja s ostacima hrane životinjskog podrijetla te ambalažom u koju se ista pakira i transportira govorit će Vlatka Tomašić, iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane. Zainteresirani obrtnici mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnog obrasca kojeg mogu dobiti u matičnim Udruženjima obrtnika, zaključno do 7. svibnja 2014. (okvpz.hr)