Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

Na poziv Ivana Baborskog, predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije, u restoranu “Zlatni klas” u Otrovancu jučer su održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine toga tijela koje čine predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, HGK – Županijske komore Virovitica, HOK – Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, županijske Razvojne agencije “VIDRA” i same županije, virovitičke gradske Razvojne agencije “VTA”, županijskog Poduzetničkog inkubatora, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici te neke od udruga s područja županije.

Na prijedlog Upravnog odbora članovi Skupštine prihvatili su izvješće o radu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u 2012. i 2013. godini te Plan rada za 2014., koje je prezentirala djelatnica Zavoda Suzana Štimac. Planom su predviđene aktivnosti koje se financiraju iz sredstava Europske unije po projektu „Ojačani kapaciteti – bolji rezultati“, a od kojih treba spomenuti izradu web stranice, dvije radionice koje će voditi Razvojna agencija „VIDRA“, posjet Karlovcu i Vukovaru u vezi s primjerom dobre prakse te nastavak rada Call centra.

U nastavku sjednice donijeta je odluka da se tajnički poslovi ubuduće povjeravaju Razvojnoj agenciji VIDRA, a sudjelovali su i u radionici na kojoj su predstavljeni dostupni izvori financiranja iz EU fondova do 2020. godine. (www.icv.hr; kk)