Slatinčani na susretu Dječjih foruma

Na ovogodišnjem susretu Dječjih foruma Hrvatske u Selcu bilo je pozvano 13 najuspješnijih foruma, a među njima i onaj iz Slatine. Slatinski forum ”Mladost” predstavljali su Ivan Rešetar 8c, Gordana Borotić 8c i Ines Cibok 6c, te voditeljica Sanja Bujanić iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

Ovogodišnji projekt Saveza Društva ”Naša djeca” ”Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti” bio je ujedno i zadatak forumaša da kroz njega predstave svoj godišnji rad kao i aktivnosti vezane uz dječja.

Forum ”Mladost” predstavio se s prezentacijom na temu ”Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti” i radionicom ”Sretna pošta” kojom su željeli podsjetiti da pisana poruka i lijepa riječ također mogu biti poklon koji se često propušta pokloniti. Forumaši su s dva štanda prezentirali svoj rad putem teksta, plakata, fotografija, te prezentirali ljepote svojeg zavičaja, za što su pohvaljeni.

Aktivnosti u Selcu bile su prilika da forumaši promoviraju svoj grad i mnogobrojne aktivnosti koje se provode u organizaciji Društva ”Naša djeca” Slatina. Tom prilikom potpisana su pisma za članove EU parlamenta kojim ih forumaši žele potaknuti da među prvima potpišu i podrže ”Manifest prava djeteta”. (sb)

[nggallery id=4545]