Trening vožnja policijskih službenika – motociklista

Policijska uprava virovitičko-podravska organizirala je trening vožnju policijskih službenika – motociklista, koja je održana na samom početku sezone korištenja službenih motocikala na poligonu postavljenom na stazi kartodroma Auto-moto karting kluba “Cobra”.

Ove godine vožnja spretnosti je održana na devet elemenata poligona, gdje su policijski službenici na motociklima pokazali zavidnu spretnost, a ujedno su nakon zimskog vremena isprobali i obnovili svoje vještine upravljanja motociklom, što je bitno za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Policijski službenici će u narednim mjesecima sve do zimske sezone s motociklima biti prisutni na prometnicama i nadzirati vozila i vozača.

Ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na pojačani oprez i poštivanje prometnih propisa, posebno mopede i motocikle. Prije sudjelovanja u prometu provjerite ispravnost vozila, svoje vještine upravljanja mopedom ili motociklom, ne zaboravite na poštivanje ograničenja brzine kretanja, korištenje zaštitne kacige i ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti. (viroviticko-podravska.policija.hr)