U N. Bukovici obilježen Dan planeta Zemlje

Učenici sedmog razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica započeli su s obilježavanjem Dana planeta Zemlje te su sa svojom razrednicom uskrsne praznike proveli radeći na postavljanju novog kamenjara i vrtnog jezerca u dvorištu škole. Njihovom se radu pridružilo i nekoliko roditelja i djelatnika škole.To je samo jedna od aktivnosti njihovog ekološkog projekta „Uzgoj i očuvanje domaćeg sjemena“.

Akciju su pokrenuli kako bi osigurali prostor za sve izniknule biljke koje su učenici uzgojili za eko-projekt. Podsjetimo, zajedno sa svojim mamama i bakama tijekom tromjesečnog razdoblja nastojali su uzgojiti što veći broj biljaka kojima prijeti izumiranje. Sam taj proces nije lak i zahtjeva puno truda, volje i vremena. Kako bi ih i dalje očuvali, odlučili su im i u školskom vrtu osigurati što bolje uvjete. Tom prigodom, u dva dana izgrađen je novi kamenjar i vrtno jezerce.

U tijeku realizacije projekta „Uzgoj i očuvanje domaćeg sjemena“ ukupno je uzgojeno 60-ak različitih sorti začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja, a među njima izuzetno rijetka endemska biljka Velebitska degenija. Unatoč vremenskim neprilikama, svi radovi su privedeni kraju, a začinsko bilje, još poneke sadnice i cvijeće posadit će u školski okoliš koji je cijeli posvećen obilježavanju Dana planeta Zemlje. (iđ)

[nggallery id=4597]