Učenici srednjih škola na državnom Lidranu

Na državnoj smotri LiDraNo održanoj u Primoštenu sudjelovali su i učenici srednjih škola s područja naše županije. U kategoriji literarnih radova sudjelovala je Dora Konopek iz Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, mentorica Ljubica Bešlić.

Monolog je kazivao Domagoj Ribić iz Srednje škole Stjepan Sulimanec Pitomača, mentorica Ksenija Petrinec, a učenice Gimnazije Petra Prerodovića iz Virovitice Marina Mlinarić, Ivana Kuraja, Ana Cmrečnjak, Andreja Oberling i Klara Jurišić izvele su Kafkinu „Preobrazbu“, njihova mentorica je Maja Bašnec.

Ove su godine čak dvije radijske emisije predstavljale našu županiju. Taj podatak posebno imponira, veseli i za svaku je pohvalu jer je ove godine na državno LiDraNo pozvano samo 5 radijskih emisija.

Riječ je o emisijama „Zauvijek zapisano u našim dušama“ koju je realizirala Strukovna škola Virovitica, učenici Marko Gašparić i Ivana Vuković, mentorica Marija Karácsonyi, te „Ljudi moji, je li to moguće?!“ koju je realizirala Katolička klasična gimnazije iz Virovitice, učenici Antonia Oršulić i Leo Fel, mentorica Sunčana Voronjecki. Državno prosudbeno povjerenstvo čestitalo je svim učenicima i njihovim mentorima na uloženom trudu i radu, te im poželjelo da dogodine budu još bolji i kreativniji. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice. (www.icv.hr, rtk; Fotografija: Arhiva)