Uskoro novi natječaji za vinare

Agencija za plaćanje obavještava potencijalne korisnike mjera iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine da uskoro slijedi raspisivanje novih natječaja iz tzv. “vinske omotnice”. Vinska omotnica iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari mogu je koristiti kroz tri mjere:
– Restrukturiranje i konverzija vinograda – ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima
– Investicije u vinarije i marketing vina – ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija
– Promidžba na tržištima trećih zemalja – financirane promidžbe na tržištima trećih zemalja, koji omogućava povećanje izvoza vina izvan zemalja članica.

Natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja raspisat će se već do kraja travnja, a raspisivanje natječaja za Restrukturiranje i konverziju vinograda te Investicije u vinarije i marketing vina bit će pravovremeno najavljeno na stranicama Agencije za plaćanja. Svi korisnici navedenih mjera moraju biti upisani u Vinogradarski registar te ispunjavati ostale uvjete propisane pravilnicima o njihovoj provedbi koji su objavljeni u Narodnim novinama br. 146/13. Više informacija možete pronaći ovdje. (apprrr.hr)