VPŽ na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina

Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina 15 izlagača iz naše županije

Drugi po redu Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja na kojemu će biti predstavljena nabolja vina i gastro delicije s područja cijele Hrvatske. Festival je od iznimnog značaja za turizam RH jer obuhvaća četiri specijalizirana segmenta – Eno Gastro Destinacije, Wine show, Cake&Bake&Chocolate Show, Trade&Horeca Show. Virovitičko-podravska županija osigurala je izlagački prostor na sajmu koji je u potpunosti pripremila za 15 izlagača s područja cijele županije.

Eno Gastro Destinacija & Cooking Show

Kroz eno gastro destinacije Hrvatske upoznaje se tradicionalna, autohtona i domaća hrvatska kuhinja putem najboljih hrvatskih proizvođača hrane, specijaliteta restorana, i uz najbolje hrvatske kuhare.

U sklopu Cooking showa na glavnoj pozornici u četvrtak i petak predstavit će se najbolje gastro destinacije s područja Virovitičko-podravske županije najboljim jelima koja će pred posjetiteljima pripremati najbolji kuhari našeg kraja. U četvrtak, 3. travnja, s početkom u 15 sati to će biti restoran Planinarskog doma Jankovac i restoran Višnjica, a u petak, 4. travnja, hotel Dukat iz Orahovice.

Na Festivalu će biti organizirane i kušaonice raznih proizvoda u što su uključeni i naši izlagači. U petak od 13 do 14 sati posjetitelji će moći kušati proizvode Vinede, Mesoprerade i Zlatnog klasa iz Otrovanca, a u subotu u isto vrijeme Sandrine kolače i voćna vina i likere Fructus iz Orahovice.

U sklopu Festivala bit će organizirane i razne vinske radionice, prezentacije, tečajevi, okrugli stolovi…

Jedna od zanimljivosti je i Festivalski vrtić, gdje će roditelji moći ostaviti djecu u sigurnim rukama dok oni obilaze festival. Klince će zabaviti kuhanjem, pečenjem kolača, igranjem i plesom. Više o sajmu možete saznati na službenoj internetskoj stranici Festivala www.festivalhraneivina.hr.

Izlagači s područja Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravska županija će u sklopu svojeg izložbenog štanda predstaviti 15 izlagača, a to su:
– „Zlatni klas Otrovanec“ seosko imanje s restoranom
– Restoran planinarskog doma Jankovac
– Restoran Hotela Dukat Orahovica
– Pustara Višnjica
– „Sandrini kolači“
– Podrum Vineda d.o.o.
– Fructus, proizvodnja voćnih vina i likera
– Pčelarstvo Balint
– OPG Blanka Jović
– Vina Matković
– OPG Vašarević
– OPG Špoljar Davor
– Poison City d.o.o.
– Vinarija Kufner
– Mesoprerada d.o.o.
(vpz.hr)