Zašto web stranica vpz.hr nije dostupna…

”Stranica trenutno nije dostupna!, otišli smo na Kubu, za više informacija obratite se ministru zdravlja Rajku Ostojiću.” – obavijest je koja stoji na službenoj internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr. Do gašenja stranice došlo je nakon što je župan Tomislav Tolušić uputio otvoreno pismo ministru zdravlja Ostojiću u kojem između ostaloga stoji:

“Postoji jedna država otok u Latinskoj Americi, jedna od rijetkih svjetskih država koja je još uvijek komunistička diktatura, zemlja poznata po kršenju ljudskih prava i sloboda, rumu, turizmu i još jednoj stvari. To je Kuba. A ona stvar po kojoj je Kuba možda i najpoznatija je jedan od najboljih zdravstvenih sustava na svijetu. Zemlja koja je puno siromašnija od Hrvatske, zemlja u kojoj puno stvari ne funkcionira, ali zemlja koja ipak vodi brigu o zdravlju svog stanovništva, zemlja koja s deseterostruko manjim proračunom za zdravstvo od Hrvatske, ima tisuću puta bolju zdravstvenu zaštitu za svoje građane.

Ajde Rajko moj, ministre naš, uzdanico naša, molim te, zvrcni Fidela. Na minutu. Sekundu barem. Ako ne možeš ti, pitaj Zokija, pajdaši ste. Ako ga dobiješ, pitaj ga bi li primio nas bokce iz Virovitičko-podravske županije kod sebe na Kubu? Malo nam je glumpavo tu u našoj županiji – ukidaš nam bolnicu, ne želiš se družiti s nama, ne voliš nas, jučer si nam počeo i ukidat odjele, odoše nam doktori, a ne plaćaš ni račune…”, napisao je župan Tolušić.

Povod pismu je ministrov Masterplan bolničkog sustava kojim se predviđa spajanje virovitičke i koprivničke bolnice na štetu stanovnika Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr)