Branitelji VPŽ i dalje pomažu Gunji

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-ogranak Orahovica i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-Virovitičko-podravske županije -Orahovica neumorno pomažu stradalima u poplavama. Ovo im je treći odlazak na poplavljena područja gdje su radili pod vrlo teškim uvjetima, vrućina, komarci i težak smrad širi se kroz cijelo selo i otežava posao. Odlazak na poplavljena područja pomogli su: Općina Čačinci, vlasnik Caffe bara Sokol koji je ustupio kombi za prijevoz i Ministarstvo branitelja, dok je velika većina upitanih odbila pomoći.

Članovi braniteljskih udruga radili su na raščišćavanju kuća pogođenih poplavom, izbacuje se sve redom pošto ništa više nije za upotrebu i štete su goleme. Glavni cilj je osposobiti kuće za što brži povratak stanovništva u svoje domove.

U Gunji koja je i najviše nastradala nedostaje volontera za raščišćavanje kuća i tko želi doći neka ne smatra da dolazi na izlet pošto će se gadno iznenaditi. Kako opada vodostaj Save tako djelomično opada i volja za pomoć poplavljenim područjima, ostaju samo najuporniji, gdje treba pohvaliti i Nevena Potaleca iz Orahovice volontera koji je već desetak dana u Gunji, kao i pripadnike braniteljskih udruga koji su se svaki puta odazvali pozivu za pomoć. (mm)

[nggallery id=5125]