Proslava 130 godina DVD-a Špišić Bukovica

U sklopu proslave Dana općine Špišić Bukovica “Ivanje 2014”, održana je središnja svečanost obilježavanja 130 obljetnice osnutka i djelovanja DVD Špišić Bukovica. Ovaj događaj započeo je budnicom ulicama Špišić Bukovice u ranojutarnjim satima, a nastavio se mimohodom svečanog vatrogasnog ešalona koje je uz domaćine DVD Špišić Bukovica činilo još 12 vatrogasnih društava iz Slatine, Okrugljače, Velikog Grđevca, Vukosavljevice, Korije, Čađavice, Turnašice, Turanovca, Gradine, Suhopolja, te iz prijateljskih mjesta Prečeca iz Zagrebačke županije te Marburga u Njemačkoj.
Nakon toga je u Vatrogasnom domu održana svečana sjednica DVD Špišić Bukovica na kojoj su ovom 130 godina starom društvu koje trenutno broji 80 članova dodijelena visoka priznanja Republičke, Županijske i Općinske Vatrogasne zajednice, a darovali su im predsjednik HVZ Željko Popović, zapovjednik Županijske VZ Stjepan Venus te predsjednik VZ općine Špišić Bukovica Milan Majetić. Sve nazočne pozdravio je i počasni član i prijatelj društva, nekadašnji predsjednik VZ RH Teodor Fricki, a daljnju dobru suradnju i pomoć DVD-u Špišić Bukovica i njihovu predsjedniku Zlatku Jurenu obećao je i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler koji im je poklonio sliku Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Bogatu povijest ovog jednog od najstarijih društava nazočnima je predstavila tajnica društva Vlatka Mikić.
Na kraju ove svečanosti na kojoj su nazočili i zamjenik načelnika općine Špišić Bukovica Rudolf Ilić i predsjedik Općinskog vijeća Tihomir Majstorović, podijeljena su priznanja vatrogascima za 10, 20, 30 i 40 godina rada u društvu, te vatrogascima veteranima. Osim toga podijeljene su i zahvalnice svima onima koji su nesebično pomagali rad ovog društva. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

[nggallery id=5220]