Hodnja hrvatskih branitelja od Četekovca do Voćina

U povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Udruge HVIDR-a Slatina, Virovitica i Orahovica organizirale su hodnju ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja od Četekovca do Voćina u dužini od oko 17 kilometara. Hodnja je ujutro započela paljenjem svijeća i molitvom kod Spomen obilježja u Četekovcu gdje je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama, a ispraćaju sudionika hodnje nazočio je i načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.
Tijekom hodnje do Voćina vrijeme je poslužilo i kiša nije padala kao u ostalim dijelovima naše županije. Dolaskom 42 sudionika hodnje u Voćin istim se pridružio i dio izviđača iz Valpova koji su bili u posjetu Voćinu, a kod Spomen obilježja sve je dočekao i načelnik Općine Voćin Predrag Filić.
Molitvom i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja odana je počast Voćinskim žrtvama. Po završetku hodnje u Vatrogasnom domu u Voćinu za sve sudionike organiziran je ručak.
Potom je održan i dio javne tribine „ŽENE, HRVATSKI BRANITELJI STRADANJE U DOMOVINSKOM RATU“ kao dio projekta koji je Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije odobren na natječaju Ministarstva branitelja. Pored navedenih članova Udruga HVIDR-a Slatina, Virovitica i Orahovica u hodnji su sudjelovali i hrvatski branitelji iz Nove Bukovice, Virovitice, Slatine, Voćina i Čačinaca. Suorganizator hodnje je bila Općina Voćin, a medijski pokrovitelji su bili Informativni centar Virovitica, odnosno Radio Virovitica, Virovitički list i i Internetski portal www.icv.hr, te Radio Slatina, Radio Orahovica i Pitomi radio. (www.icv.hr, nk)

[nggallery id=5248]