M. Vanđura i I. Andrović na Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, 26. lipnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, održan je Hrvatsko – kineski poslovni forum,a prilikom posjeta izaslanstva Kineske komore za uvoz i izvoz prehrambenih proizvoda, prirodnih proizvoda te životinjskih nusproizvoda (China Chamber of Commerce of Foodstuffs, Native Produce and Animal By-Products – CFNA). Na poslovnom forumu je zaključeno kako dvije zemlje imaju veliki potencijal suradnje na području prehrambene industrije, a forum je obilježio i veliki interes hrvatskih prehrambenih tvrtki. Posebice je bilo zanimljivo što je najveći broj kineskog izaslanstva predstavljao uvoznike koji su zainteresirani za uvoz hrvatskih proizvoda u Kinu.

U sklopu foruma održani su “B2B” razgovori a između HGK i Kineske komore potpisan je “Memorandum razumijevanja” čiji je cilj pomoći gospodarstvanicima u pribavljanju potrebne dokumentacije i certifikata za izvoz na kinesko tržište. U okviru foruma Zhao Xinzhi iz Ureda za trgovinu grada Yanta, Zhai Zhixin,iz Ureda za trgovinu grada Dezhou i Gao Mingkun iz Ureda za trgovinu grada Linyi, predstavili su svoje gradove.

Na forumu su bili nazočni i predstavnici organizacijskog odbora sajma „Viroexpo“, Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica i Igor Andrović, direktor sajma „Viroexpo“ koji su se susreli sa Yu Lu, potpredsjednicom Kineske komore za uvoz i izvoz prehrambenih proizvoda, prirodnih proizvoda te životinjskih nusproizvoda, Gai Guoqiang ekonomskim savjetnikom u Veleposlanstvu Republike Kine u RH, te Liu Qing predsjednicom tvrtke iz Pekinga za znanost i tehnologiju i ostalim članovima kineskog izaslanstva, koje su upoznali sa gospodarstvom Virovitičko-podravske županije i sajmom „Viroexpo“. Narodna Republika Kina predstavlja gospodarstvo svoje zemlje na međunarodnom sajmu „Viroexpo“, kontinuirano od 2004. god., odnosno već deset godina za redom. (hgk)

[nggallery id=5264]