Razgovor: Hrvoje Miler, načelnik Š. Bukovice

Proslava Dana općine Špišić Bukovice prilika je da se spomene što se sve radilo na području općine od prošlogodišnjeg Ivanja do danas. Više o tome kazao nam je načelnik Općine Hrvoje Miler.
– Zahvaljujući dobroj suradnji s Općinskim vijećem i članovima mjesnih odbora u proteklih godinu dana mnogo toga je napravljeno, a sve s ciljem podizanja standarda kvalitete življenja žitelja općine u svim segmentima. Sufinancirali smo izmjenu krovišta na kapelici u Vukosavljevici i Okrugljači, izgradili smo most kod škole u Rogovcu, sanirali most na kraju Bilogorske ulice u Vukosavljevici koji je bio problem već 10-ak godina zbog velike rupe i potencijalne opasnosti za sve one koji su ga svakodnevno koristili i u toj ulici uredili autobusno stajalište, a trenutačno su prvi kraju i radovi na zaštiti pružnog prijelaza kroz Bukovačke vinograde. Napravljena je i projektna dokumentacija za izmjenu krovišta na društvenim domovima u Okrugljači i Vukosavljevici. S tim u svezi, a u sklopu programa održivog razvoja lokalne zajednice s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova potpisali smo i ugovor za financiranje adaptacije krovišta u tim naseljima. Vrijednost projekta procijenjen je na 540.000 kuna. Ministarstvo će projekt sufinancirati sa 72 posto iznosa, a ostatak Općina. Za rekonstrukciju škole u Vukosavljevici ishođena je lokacijska dozvola, u Rogovcu smo otvorili novu školsku zgradu, sufinancirali smo rad Male škole, a uredili smo i prostorije općine. Općina je i ove godine obavila sve svoje financijske obveze prema svim proračunskim korisnicima, od školstva, zdravstva, socijale, sporta, kulture i ostalima.
Između ostaloga radimo i geodetsku izmjeru poljskih putova, izmjenu prostornog plana, a donijeli smo i plan sanacije odlagališta otpada… (www.icv.hr, zc)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu