Orahovica Dan državnosti posvetila braniteljima

Izaslanstvo grada Orahovice na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mladeži HDZ-a Orahovica i Savjeta Mladih obilježili su Dan Državnosti RH polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje kod spomen obilježja braniteljima u središtu Orahovice te kod spomen križa hrvatskim braniteljima II. svjetskog i Domovinskog rata na gradskom groblju. Orahovački gradonačelnik kod spomen obilježja u središtu Orahovice je rekao:

– Moram se zahvaliti svima koji su došli danas odati počast kako hrvatskim braniteljima tako i Hrvatskoj, danu kada je stvorena. Ovaj datum je povijesni za Hrvatsku, datum koji se nikada više neće ponoviti, jer jednom se stvara država, a vječno traje. – rekao je gradonačelnik Nemec. Kod spomen križa hrvatskim braniteljima na gradskom groblju obratio se i inicijator izgradnje istog, Miroslav Gazda podsjetivši kako su sve hrvatske žrtve jednako važne:

– Sve su žrtve za Hrvatsku iznimno važne, kako one iz vremena II. Svjetskog rata tako i iz Domovinskog i upravo zbog toga ovaj spomen križ je podignut svim hrvatskim žrtvama komunističkog terora kroz povijest. – zaključio je Gazda. Orahovica je tako Dan hrvatske državnosti posvetila stvoriteljima Hrvatske, hrvatskim braniteljima te i odala dužno i vječno poštovanje! (www.icv.hr; vg)