Program proslave Dana općine Čađavica

Radionicom o leader pristupu u petak, 27. lipnja, u 9 sati počinje obilježavanje Dana općine Čađavica i proslava blagdana svetog Petra, zaštitnika čađavačke župe. U 12.30 sati na mjesnom groblju bit će položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje, a u 13 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će najzaslužnijim mještanima biti dodijeljena priznanja.

Program se nastavlja u subotu kada će u 8.30 sati biti imenovana ulica poginulog hrvatskog branitelja Dragana Bezuka Vabeca, a uslijedit će pozivni turnir u streljaštvu braniteljskih udruga, mjesnih odbora i lovačkih udruga malokalibarskom puškom. Na Kanalu prof. Belle održat će se KUP općine Čađavica u lovu ribe udicom na plovak. U 16.30 sati u župnoj crkvi bit će služena sveta misa, a u 18 sati počinje međunarodna smotra folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”. Subotnji program završava nogometnom utakmicom od 18.30 sati između domaćina NK Čađavica i NK Vihor iz Jelisavca.

Nedjelju će Čađavčani započeti budnicom u 5 sati, a nastaviti 7. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja koja će početi u 9 sati. Potom slijedi izložba oldtimera Kluba Našice u 10.30 sati, defile motorista Motokluba “Zvijeri” iz Čađavice i oldtimera Kluba Našice u 12.30 sati, te nastup glazbenog sastava “Fijakeri” od 16 sati, kada će ujedno početi i malonogometni turnir mjesnih odbora i udruga. Proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca s turnira je u 19 sati, čime ujedno i završava proslava Dana općine. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice. (www.icv.he, mru.; Fotografije: Ilustracija)