Razgovor s načelnikom Mirkom Rončevićem

Općina Čađavica od 27. do 29. lipnja slavi svoj dan. Prilika je to za rezimiranje rada i rezultata ostvarenog u proteklom razdoblju. Upravo tim povodom razgovarali smo s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem.
Gospodine načelniče, projekte koje ste najavili i započeli uspješno ste završili, a to su prepoznali i Vaši sumještani izabravši Vas po treći put za načelnika.
– Mojim ponovnim izborom nije prekinut kontinuitet rada te smo nakon izbora odmah nastavili ono što smo planirali u 2013. godini. Primjer tomu je završetak izgradnje kuće oproštaja u Vraneševcima kao jedne od većih investicija u prošloj godini, za koju je izdvojeno oko 420.000 kuna. Općina Čađavica je prema ministarstvu nominirala projekt za gradnju mosta koji će povezati općine Čađavicu i Crnac. Projekt je prošao i dobili smo ugovor na 709.000 kuna. Pripremni radovi na mostu započeli su prošle godine i već smo uložili stotinjak tisuća kuna. Njegova izgradnja bit će na korist stanovnika, a posebice će korist osjetiti mještani Zvonimirovca.

Proteklu godinu obilježili su i brojni drugi građevinski projekti.
– Završili smo adaptaciju mjesnog doma u Čađavici, modernizirali parkiralište na groblju u Čađavici, uredili pješačke staze i za to izdvojili oko 140.000 kuna. U Donjem Baziju izgradili smo nadstrešnicu oko stare kapele, izgradili brojne mostove po naseljima općine i u poljima, asfaltirali parkiralište u središtu Čađavice, sanirali krovište na kapelici u Starinu, te izgradili nogostup u Čađavačkom Lugu. Svakako jedan od većih projekata koje općina provodi je izmjera poljoprivrednog i građevinskog zemljišta te iskolčenje poljskih putova. Po završetku radova bit će izmjereno oko 2.500 hektara poljoprivrednog zemljišta, što će koštati oko 1.800.000 kuna. Mještani će zahvaljujući tome moći riješiti sve imovinsko-pravne odnose… (www.icv.hr, mru)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu