Tematski dan tradicijske kulture i turizma

Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, HGK – Županijska komora Virovitica i Turistička zajednica općine organizirali su u Pitomači manifestaciju pod nazivom Tematski dan tradicijske kulture i turizma. To je poseban doprinos proslavi Dana općine Pitomača i glazbenom festivalu. Cjelodnevni program se održava na nekoliko lokacija, a počeo je u novoj zgradi Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače predstavljanjem Glavnog plana razvoja turizma općine do 2020.

Skup, kojemu su nazočili sveučilišni profesori iz Zagreba i Osijeka, predstavnici pitomačkog festivala i općine, predstavnici virovitičke visoke škole i pitomačke srednje škole, turistički djelatnici s područja županije te u ime Odbora za turizam Hrvatskog sabora Dijana Katica i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, otvorila je dekanica virovitičke Visoke škole Vesna Bedeković. Uvodno su još govorili zamjenik načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, a Glavni plan razvoja turizma općine predstavili su profesori Visoke škole Rikard Bakan i Irena Bosnić.

Nakon prezentacije održan je okrugli stol o temi “Tradicijska kultura u funkciji razvoja turizma” koja je, kako je istaknuo direktor pitomačkog festivala Rajko Stilinović, izabrana jer se s festivalom želi postići nešto više od estradne priredbe, a to je turistička manifestacija spojena s tradicijskom kulturom.
Poslijepodne je na rasporedu niz zanimljivih događaja koji će završiti Prvom večeri festivala. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo turizma i Općina Pitomača. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice. (www.icv.hr, kk; Fotografije: Katica Kovačević)

[nggallery id=5135]