U Virovitici predavanje Slavka Goldsteina

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, 18. lipnja s početkom u 19 sati održat će se predavanje na temu “Židovstvo jučer, danas, sutra”. Održat će ga Slavko Goldstein, iznimno dobar poznavatelj židovstva.
Iza Slavka Goldsteina je bogata biografija, kulturni i politički rad. Nakon što se pedesetih godina iz Izraela vratio u Zagreb počeo je raditi kao novinar. Bio je član osnivačke redakcije Vjesnika u srijedu, urednik na Radio Zagrebu, te glavni urednik izdavačke kuće “Stvarnost”. Režirao je pet dokumentarnih filmova, napisao scenarije za igrane filmove „Prometej s otoka Viševice“ i „Akcija stadion“. Osnivač je izdavačkih kuća Liber i Novi Liber. Uredio je više od 150 knjiga, a kao nakladnik radio je na još oko 400 naslova.
Dana 20. svibnja 1989. zajedno s bratom i nekolicinom suradnika iz Cankarjeve založbe, gdje je tada radio i gdje su bili zaposleni Vlado Gotovac i Božo Kovačević, osnovao je Hrvatsku socijalno-liberalnu stranku. Bio je njen predsjednik do ožujka 1990. kada ga je naslijedio Dražen Budiša. Bio je predsjednik Židovske općine u Zagrebu i Kulturnog društva Miroslav Šalom Freiberger. Pokrenuo je Erazmus, časopis za kulturu demokracije, kako je stajalo u zaglavlju, u kojemu je bio i glavni urednik. Bio je predsjednik židovske vjerske zajednice „Beth Israel“ osnovane 2007. godine. (www.icv.hr, bg, Fotografija: Tripalo.hr)