Veranda obilježava dan protiv zlouporabe droga

U organizaciji Udruge za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije ”Veranda” 30. lipnja u 19 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici održat će se Okrugli stol povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Svake godine 26. lipnja Ujedinjeni narodi obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama kako bi podigli svijest o ovom važnom problemu. Posljedice ovisnosti utječu na sve nas, na pojedince, obitelji i čitavo društvo. Povećan rizik za razvijanje ovisnosti imaju tinejdžeri i mladi odrasli. Prevalencija korisnika droge kod mladih je dvostruko veća nego u općoj populaciji. U ovom životnom razdoblju javlja se jaka želja za eksperimentiranjem s drogom, a samopoštovanje je često nisko. Korisnici droge su često neinformirani o posljedicama ili nedovoljno svjesni zdravstvenih opasnosti.

Cilj okruglog stola je okupiti upravo građane, stručnjake i udruge koje rade s mladima i okupljaju mlade, kako bi se kroz zajedničku raspravu došlo do konstruktivnih rješenja i uspostavila suradnja te mladima grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije pružili načini na koje kvalitetno mogu ispuniti svoje vrijeme, osnažiti samopoštovanje i samopouzdanje, sudjelovati u kulturnom, društvenom i javnom životu… (smš)