Zaključen projekt “Čitamo mi, u obitelji svi”

Ove školske godine, po prvi put, Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica, kao jedina osnovna škola u Virovitičko-podravskoj županiji, sudjelovala je u projektu Hrvatske mreže školskih knjižničara „Čitamo mi, u obitelji svi“ s učenicima trećih razreda i njihovim obiteljima. Provedbom projekta htjelo se ukazati na važnost čitanja za školski uspjeh, savladavanja tehnike čitanja, stvaranja navike čitanja te se poticalo zajedničko druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Projekt se realizirao u 3.a, 3.b, 3.c matične škole Vladimir Nazor Virovitica, Područnoj školi Podgorje i Područnoj školi Korija, a sudjelovalo je 66 učenika. Petkom su učenici nosili kući ruksak s osam knjiga različite tematike kako bi se u zajedničko čitanje mogla uključiti cijela obitelj. Svoje dojmove zajedničkog čitanja bilježili su u Bilježnicu dojmova, riječima i slikom. Srijedom su učenici vraćali ruksak u školu, gdje su na nastavi hrvatskog jezika iznosili svoje doživljaje prijateljima iz razreda, učiteljici i knjižničarki. Najljepši dojam zajedničkog čitanja izabrat će knjižničarke s učiteljicama, a sudjelovat će u izboru najljepših dojmova iz cijele Hrvatske. Reakcije učenika i roditelja na projekt su vrlo pozitivne, te se većina roditelja izjasnila da će nastaviti čitati sa svojom djecom i podupirati ovakve projekte.
Učenici su tijekom godine, vrijedno izrađivali ideje iz knjiga „Prva knjiga znanstvenih pokusa“, „365 ideja koje možete ostvariti“ i „Svijet kreativnosti i zabave“ koje su na kraju školske godine izložbom predstavili drugim učenicima, učiteljima i roditeljima.(www.icv.hr, iw)

[nggallery id=5130]