Darivanje krvi je pravo herojsko djelo

U organizaciji gradskog društva Crvenog Križa Orahovica i Kliničke bolnice Osijek održana je redovna akcija darivanja krvi za potrebe osječke bolnice. Akciji su prostorima orahovačkog društva odazvalo se 84 darivatelja od čega je krv moglo dati njih 77. Po prvi puta svoju su krv darovali Anastazija Čiš i Jasminka Čugura, dok su rekorderi koji se odazvali ovoj akciji bili Elza Blagajac koja je ovo humanoj djelo učinila 82 put te Karol Sam 81. put. Nakon akcije, ravnatelju društva javili su se voditelji Evanđeoske pentekosne crkva ”Betanija” Orahovica i izrazili želju da sudionici ljetnog kampa koji je u tijeku, žele dati krv:

– Odmah par dana poslije organizirali smo akciju u penetekosnoj crkvi Betanija. Moram reći od srca hvala vjernicima penetekosne vjere i sudionicima kampa na inicijativi i na ovom velikom humanom djelu. Darivanju je pristupilo 42 darivatelja od čega je 29 moglo dati krv, a treba svakako reći i pohvaliti 24 mladih ljudi koji su tamo po prvi puta darovali svoju krv. Posebno se zahvaljujem Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi „Betanija“ u Orahovici koja je bila inicijator organiziranja ove akcije darivanja krvi. Veliko hvala svim darivateljima krvi koji darovanom krvi spašavaju ljudske živote. – rekao je ravnatelj GDCK Orahovica Željko Kiš. Voditelj kampa za mlade u pentekosnoj crkvi Ratko Medan naglasio je kako su svi sudionici bili oduševljeni i više nego voljni darovati krv u ovoj akciji:

– Kamp za mlade u sklopu Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj u zgradi kampova  Evanđeoske pentekostne crve Betanija u Orahovici organizirao je u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Orahovica i Transfuzijskim centrom KBC Osijek, akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Većina učesnika kampa rado se odlučila sudjelovati u ovoj akciji i tako pokazati solidarnost i humanost prema ljudima u potrebi, a mnogima od njih ovo je bilo prvo takvo darivanje. Kroz ovakve i slične akcije mladi na kampu trude se nastavljati pokazivati vlastitu vjeru u Isusa Krista na korist društva u kojemu i sami žive i djeluju. – zaključio je Medan. (www.icv.hr; vg)

[nggallery id=5476]