Tražeći zrakoplov, izgubio se u polju…

Za nekoliko stotina kuna kupio je Virovitičanin T.B. zrakoplovnu kartu Osijek – Dubrovnik. Nadajući se da će tako lagano i bezbrižno za 45 minuta iz Osijeka stići do Jadrana i hladiti se u modrom moru, u Osijek se iz Virovitice preko Slatine i Donjeg Miholjca uputio tri sata prije polaska zrakoplova, a što je neko normalno vrijeme za dolazak do Klise i prelazak 131 km. Međutim, “muke po avionu” tek tada započinju jer je zbog radova na cesti Osijek – Vukovar došlo do preusmjeravanja prometa na okolna sela, Tenju, Ćeliju i Bobotu. Tu se naš čitatelj zbunio, izgubio te jedva stigao na zrakoplov, a da polazak u noćnim satima nije kasnio više od pola sata i da djelatnici nisu bili ljubazni, ne bi toga dana poletio u Dubrovnik.
– Nevjerojatno je da je sve tako loše obilježeno. Mi koji nismo iz Osijeka gotovo da ne možemo pronaći put do Klise i pravi se toliko nepotrebnih kilometara. Ovo da se dogodi u jeku turističke sezone! Obilježite bolje zaobilazni put do Klise da putnici lakše stignu. Mogu si misliti što je tek sa strancima iz Mađarske i Srbije. Što vrijede jeftine karte kada je putovanje do Klise pravi košmar – kaže ljutiti T.B., koji će se, kaže, žaliti i Hrvatskim cestama i Zračnoj luci Osijek.
Glas Slavonije je već pisao o rekonstrukciji ceste prema Vukovaru. Od 28. travnja do 31. kolovoza zbog radova na državnoj cesti D2 Osijek – Vukovar na dionici Osijek – Klisa između nadvožnjaka Nemetin i raskrižja D2 sa D418 (skretanje za Zračnu luku Osijek) cesta će biti zatvorena za sav promet. Obilazak je D2 – nadvožnjak Nemetin – Sarvaš – Bijelo Brdo – Dalj – Borovo – Vukovar – Klisa – Zračna luka Osijek, uz privremenu prometnu signalizaciju.
Da bi se donekle smanjile štetne posljedice za poslovanje Zračne luke Osijek, organiziran je i besplatni prijevoz s osječkog Autobusnog kolodvora samo za putnike koji Ryanairom putuju i vraćaju se iz Londona. S osječkog Željezničkog kolodvora može se i nekoliko sati prije poleta aviona prema Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci i Splitu mini busom (u vlasništvu Zračne luke), treba se 24 sata ranije najaviti na telefonski broj 031 514 400 od 7 do 14 sati, a cijena prijevoza u jednom smjeru iznosi 30 kuna, u što je uključena i naknada za prtljagu. Toliko, naime, košta i prijevoz sa zagrebačkog Autobusnog kolododvora do Plesa, a npr. prijevoz s dubrovačke zračne luke do središta košta 35 kuna. Postavlja se pitanje zašto prijevoz nije besplatan za sve putnike, a ne samo za one koji lete za London… (www.glas-slavonije.hr, Fotografija: www.osijek-airport.hr)