Natjecanje orača VPŽ 25. srpnja u Gaćištu

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna Služba organiziraju 10. po redu Županijsko natjecanje orača Virovitičko-podravske županije koje će se održati 25. srpnja na lokaciji depo – lovačka kuća u Gaćištu u općini Suhopolje. Natjecanje će se održati u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima. Trening za natjecanje održat će se 24. a prijave za natjecanje mogu se dostaviti u Savjetodavnu službu do 23. srpnja.

Pokrovitelj natjecanja je Virovitičko-podravska županija, a suorganizator: Općina Suhopolje i Diba d.o.o. Županijsko natjecanje je kvalifikacija za državno natjecanje, koje će ove godine održati u Požegi 13. rujna, a pobjednici sa državnog natjecanja osigurati će nastup na svjetskom natjecanju koje će se održati u Danskoj 2015.

Inače svjetsko prvenstvo orača ove se godine održava 5. i 6. rujna u Bordeauxu Francuskoj, a Hrvatsku ekipu čine Željko Šebalj iz Kapinaca, općina Sopje u Virovitičko-podravskj županiji i Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije – orači, te Siniša Hrgović – trener i Tugomir Majdak – predsjednik svjetske oračke organizacije – vođa ekipe. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice. (www.icv.he, bs; Fotografija: Arhiva)