Počeli radovi Sjevernoj obilaznici

Počeli su radovi na Sjevernoj obilaznici grada Virovitice, dionici od Virovitice do Suhopolja, projektu kojim će se izmjestiti teretni promet iz središta grada, ponuditi bolju prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske koja će u budućnosti nositi i veći gospodarski razvoj ovog područja. Ova cesta bit će dio Podravske brze ceste Ormož – Varaždin – Virovitica – Ilok, a njenu važnost već su apostrofirali čelnici s područja VPŽ, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je na prigodnoj svečanosti održanoj iza Tvornice šećera Viro uveo osječku građevinsku tvrtku Osijek-Koteks u radove na izgradnji Sjeverne obilaznice Grada Virovitice, a koju su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica prijavili prema Vladi RH kao projekt od velikog značaja za ovo područje. Ministar Dončić izrazio je nadu kako će se dionica ceste od Virovitice do Suhopolja u dužini 9,1 kilometar izvesti o predviđenom roku od 30 mjeseci.

– Nažalost, svjedoci smo da građevinski sektor u Hrvatskoj često ne poštuje zadane rokove, a svima nam je ovdje želja da rok bude ispoštovan kako bi mogli krenuti i s daljnjom izgradnjom ove prometnice – kazao je ministar Dončić dodajući kako Hrvatske ceste prema predviđenim fazama i dalje rade na izgradnji trase ceste od Bjelovara prema Virovitici te da će druga faza radova ceste biti završena do kraja sljedeće godine.

Zadovoljstvo početkom radova izrazili su predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin i zamjenici virovitičkog gradonačelnika Željka Grahovac i Ivan Sić, koji su uz saborskog zastupnika Tomislava Žagara i pomoćnika ministra poljoprivrede Dražena Kurečića prisustvovali svečanosti. Investitor izgradnje, Hrvatske ceste su za realizaciju projekta ukupno s PDV-om osigurali 118.588.675,40 kuna. (www.icv.hr, zc, Fotografije: Matija Rođak)

[nggallery id=5501]