Rumunj izazvao prometnu nesreću

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe lako ozlijeđene. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao državljanin Rumunjske.

Ukupno je utvrđeno 166 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 18 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.73 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 48 godina u petak oko 21.20 sati u Suhopolju.

Na području Postaje prometne policije Virovitica je u petak, 4. srpnja 2014. godine od 17 do 23 sata i u nedjelju, 6. srpnja 2014. godine od 16 do 22 sata provedena akcija nadzora vozača bicikla, mopeda i motocikla u kojoj je ukupno kontroliran 91 sudionik u prometu. Ukupno je utvrđeno i sankcionirano 44 prekršaja, od kojih 22 prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla, a 10 je vozača zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. (viroviticko-podravska.policija.hr)