Učenici od rujna u najljepšoj i najmodernijoj školi

Novoizgrađenu, najmoderniju novu zgradu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, posjetilo je tročlano povjerenstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u sastavu Višnja Maranić-Uremović, viša stručna savjetnica za strukovno obrazovanje, Verica Batur, voditeljica odjela za gimnazije, učeničke domove i umjetničke škole, te Melita Ivanković, viša stručna savjetnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.
U pratnji županijske pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Vesne Šerepac i ravnatelja Srednje škole Stjepana Sulimanca Josipa Ivoša, povjerenstvo je sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi provelo postupak utvrđivanja uvjeta za nastavak rada škole u novoj školskoj zgradi.
Povjerenstvo je izradilo nacrt izvješća te ustvrdilo da je nova zgrada Srednje škole Stjepana Sulimanca izvrsno opremljena i da raspolaže znatnim prostornim i materijalnim kapacitetima. Istaknuli su kako se radi o najmodernijoj i najljepšoj zgradi srednje škole u ovom dijelu Hrvatske.
– Materijalni uvjeti u novoj školi su na visokoj razini, te se nastava, vježbe i praktična nastavu iz svih obrazovnih sektora mogu kvalitetno organizirati – rekla nam je u kratkoj izjavi Višnja Maranić Uremović.
Upisi u novu školsku godinu traju od 14. do 18. srpnja i svi oni koji se u tom periodu upišu u Srednju školu Stjepana Sulimanca, započet će novu školsku godinu u novoj školi, najljepšoj u ovom dijelu Hrvatske.
Osim specijaliziranih učionica i praktikuma u novoj školskoj zgradi, Povjerenstvo MZOS-a je obišlo i pregledalo i izdvojene praktikume za praktičnu nastavu učenika strukovnih zanimanja u poljoprivredi na području bivše vojne karaule u Šašnatom Polju, te praktikum Restoran „Stara pivnica“ za učenike strukovnih zanimanja iz područja ugostiteljstva.

Članovi Povjerenstva MZOS-a nisu skrivali svoje iznenađenje i zadovoljstvo viđenim, te su županijskoj pročelnici za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Vesni Šerepac i ravnatelju škole Josipu Ivošu čestitali na dosadašnjem radu i zaželjeli puno uspjeha i u budućnosti.
– Jedna smo od rijetkih hrvatskih županija koja je u proteklih pet godina izgradila 25 područnih škola, pet sportskih dvorana, te smo izgradili i potpuno opremili ovu novu zgradu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, gdje će se u budućnosti graditi i nova sportska dvorana i plivalište. Sve to vrijeme, prateći viziju župana Tomislava Tolušića, stvarali smo kvalitetne uvjete za razvoj školstva u našoj županiji da bismo našim učenicima stvorili uvjete obrazovanja prema europskim standardima – naglasila je Vesna Šerepac, županijska pročelnica za školstvo, sport i tehničku kulturu. (www.icv.hr, bk)