Novi izgled središta Virovitice…

Nastavlja se uređenje središta grada Virovitice. Grad koji je prije dvije godine, na Danima hrvatskog turizma osvojio Zeleni cvijet za najljepše uređeni grad kontinentalne Hrvatske, od 10.000 do 30.000 stanovnika, uskoro će dobiti najljepši trg u gradu.
Naime, u skladnu cjelinu, povezat će se prostor između Palače Pejačević i Župne crkve svetog Roka. Bit će to trg s novom fontanom, opločenjem, klupama, trg koji će pješačkim prijelazom povezati Palaču Pejačević i Župnu crkvu svetog Roka.
– Kao što smo ove godine uredili trg unutar Palače Pejačević, kao i samu Palaču, Grad Virovitica je nastavio s daljnjim aktivnostima uređenja. Tako će se uredit prostor između Palače Pejačević i Župne crkve svetog Roka. Sve ovisi o financijskim sredstvima, no očekujemo da će se s radovima početi ove godine, a rok za izvedbu je 60-ak dana nakon čega bi do kraja godine dobili jedan od najljepših trgova u gradu – kazao nam je privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement, a opširnije o ovoj temi možete poslušati u programu Radio Virovitice. (www.icv.hr)