Za vikend u prometu uhvaćeno 116 prekršitelja

Tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna prometna nesreća s nastradalima u kojoj je vozač mopeda teško ozlijeđen, i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Jedan je počinitelj upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 116 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 promila utvrđena je kod vozača bicikla starosti 48 godina u petak, oko 21 sat i deset minuta, u Suhopolju.

Uhićene su 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedna je osoba također zadržana zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Na području Postaje prometne policije Virovitica u noći s 26. na 27. srpnja, u vremenu od 22 do 6 sati, provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Od 45 vozača nad kojima je izvršen nadzor, 7 je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a u akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja. (viroviticko-podravska.policija.hr)