Zahvala za prikupljenih 400 kg udžbenika i bilježnica

Na adresu Industrijsko-obrtniče škole, i njenog ravnatelja Mladena Graovca, stiglo je vrijedno priznanje nesebičnog i predanog rada posebno za one kojima je pomoć potrebita. Naime, ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina uputio je Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina zahvalu za sudjelovanje u akciji “Spremni za dobro”.
“Svjestan krize koja pogađa osiromašene obitelji, Hrvatski Caritas, je tijekom svibnja i lipnja ove godine organizirao akciju “Spremni za dobro!” s ciljem formiranja Fonda za pomoć u nabavi novih školskih udžbenika za školsku godinu 2014./2015., jer se u škole uvode i novi udžbenici. U pismu zahvale, uz ostalo stoji:
„Akcijom smo, osim pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim oblicima socijalne potpore u nabavi školskih knjiga i pribora, željeli potaknuti i razvijanje ekološke svijesti i odgovornosti u djece i mladih, te potaknuti mobilizaciju zajednica oko skrbi za najranjiviju društvenu skupinu. Uključivanjem oko 350 osnovnih i srednjih škola uspjeli smo prikupiti oko 200.000,00 kuna. Prikupljena sredstva uputit će se na nad/biskupijske Caritase u Hrvatskoj, koji će preuzeti daljnju raspodjelu vaučera ili direktnih financijskih potpora do krajnjih korisnika. Zahvaljujemo Vam što se i Vaša škola uključila u akciju “Spremni za dobro!” u kojoj ste, prema nama dostavljenoj evidenciji „Unijapapira“, prikupili 400 kg udžbenika i bilježnica. Zahvaljujući Vašem trudu i socijalnoj osjetljivosti 400-tinjak djece iz socijalno ugroženih obitelji diljem Hrvatske primit će financijske potpore za nabavu knjiga za sljedeću školsku godinu koja nam već kuca na vrata“, stoji u zahvali upućenoj Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina. (www.icv.hr,mg)