Završio projekt „Zelena staza – staza koja spaja“

U hotelu Osijek održana je završna konferencija IPA prekograničnog projekta „Zelena staza – staza koja spaja“, čiju je provedbu podržao i Grad Orahovica, a koja je okupila velik broj sudionika iz Mađarske i Hrvatske. Završnoj konferenciji nezočio je i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

„Zelena staza – staza koja spaja“ je IPA partnerski projekt kojemu je cilj potaknuti ekonomski rast u zapostavljenim ruralnim područjima Slavonije i južne Mađarske kroz razvoj tematske biciklističke rute duge 120 kilometara koja povezuje 20 – ak manjih sela, naselja i nekoliko gradova od sela Kemeš u Mađarskoj do sela Latinovac u Hrvatskoj. Cilj projekta bio je potaknuti jačanje lokalnih ruralnih zajednica kroz bavljenje održivim seoskim ekoturizmom i proizvodnjom. Projekt je vrijedan 380.000,00 eura, a zajednički su ga osmislile i provele dvije udruge iz Mađarske, Udruga za održivi Ormanšag i Zaklada Zajedno za djecu iz Kemeša te dvije iz Hrvatske, „Slagalica“ – zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka i Eko centar Latinovac. „Zelena staza“ povezuje Osječko – baranjsku, Virovitičko – podravsku i Požeško – slavonski županiju i Mađarsku.

Sudionike konferencije pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec uputivši čestitku na uspjehu projekta. Gradonačelnik je sudionicima projekta poželio puno uspjeha u daljnjem radu i uspješan nastavak suradnje.(orahovica.hr)

[nggallery id=5493]