Fotogalerija: Koncert Halida Bešlića

Bio je to koncert koji će se pamtiti. U Sportskoj dvorani Tehničke škole, oko 3.000 posjetitelja, u jedan glas je otpjevalo svevremenske hitove Halida Bešlića. Bio je to doista “dernek” za pamćenje o kojem će se zasigurno još dugo pričati (posebno će pričati Darija Počepan i Ivan Široki, za koje je Halid Bešlić otpjevao hit “Srebrni mjesec”). Mnogobrojni ljubitelji “kralja sevdaha” uživali su u njegovim izvedbama, a “tlo se zatreslo” oko 21 sat kad je Halid po prvi put izašao na pozornicu i zapjevao “Dvadesete”…

Do tada je “prašio” Cocktail band iz Valpova koji je zagrijao ionako užarenu atmosferu. Nakon “Dvadesete”, Halid je nastavio s “Lavandom”, Miljackom” i “Malo je malo dana”… I nadalje su uslijedile uspješnice novijeg datuma, da bi u nastavku raspjevanu publiku podsjetio i na svoje stare hitove poput “Srebrni mjesec”, “Eh kad bi ti”i nekoliko drugih pjesama s početka njegove karijere. Kulminacija je nastavila s pjesmama “Stara kuća”, “Miris ljiljana”, “Okuj me care” i mnogim drugima. Nakon stanke u kojoj su nastupili “Slavonski trubači”, sastavljeni od glazbenika iz Virovitice, Požege i Đurđenovca, Halid je nastavio sa svojim uspješnicama iz bogate glazbene karijere. Pred kraj koncerta zajedno sa publikom na bis je otpjevao ponovo “Lavandu” i “Miljacku”, a završio s odličnom laganicom “Jablane”.
Poslije koncerta razgovarali smo sa ovim odličnim pjevačem koji nije skrivao oduševljenje virovitičkom publikom, te obećao da će ponovo doći, ali sada ga čeka puno posla oko nastavka turneje i promocije novog albuma, što znači mnogi nastupi u gradovima diljem Hrvatske. Halid je oduševio Viroviticu i sve one koji su nazočili velikom koncertu legendarnog bosanskohercegovačkog pjevača. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Kristijan Toplak i Matija Rođak)

[nggallery id=6646]

[nggallery id=6647]

[nggallery id=6648]

[nggallery id=6649]