Neki s 2.97 promila ne mogu hodati, on je biciklirao

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđen 116 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 28 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.97 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu koji je upravljao vozilom u petak oko 22 sata u Zdencima, zbog čega je zadržan. Osoba je višestruki počinitelj prekršaja ove vrste.

Na području PP Slatina je dana 21./22. studenog 2014. godine u vremenu od 18 do 02 sata provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije je izvršen nadzor 56 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno i sankcionirano 11 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Ujedno se podsjećaju svi vlasnici vozila da od 24. do 29. studenog 2014. godine mogu u svim Stanicama za tehničke preglede vozila besplatno preventivno prekontrolirati ispravnost svog vozila i tom prilikom dobiti i savjete i tehničku pomoć stručnih osoba u sklopu provedbe preventivno – sigurnosne akcije Dani tehničke ispravnosti vozila. (viroviticko-podravska.policija.hr)