Šećerana i drvoprerađivači su perjanice razvoja

Hrvatski drvni klaster je procijenio da na području Virovitičko-podravske županije postoji znatan potencijal u privlačenju stranih ulagača pa je suradnja s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH, Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA rezultirala dolaskom dvadesetak članova Diplomatskog zbora u Zagrebu i desetak predstavnika Ministarstva vanjskih poslova u županiju.

Ugledne goste u županijskoj vijećnici primio je župan Tomislav Tolušić sa suradnicima. Tako su susretu nazočili predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, zamjenik gradonačelnika Virovitice Ivan Sić i gradski pročelnik Matija Mustač, predstavnici Razvojne agencije VIDRA predvođeni novim ravnateljem Tomislavom Petricom, direktor HGK – ŽK Virovitica Milan Vanđura, predstavnici Klastera VIRIDIS, direktor tvrtke Viroexpo Igor Andrović i pročelnik Virovitičko-podravske županije za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak.
– Naša županija je Diplomatskom zboru i ministarstvu prva na putu u obilasku Hrvatske upravo zato što je drvni sektor jedan od najvećih izvoznika Hrvatske, a naša županija njegova jezgra – kazao je župan Tolušić i dodao da imamo prostora i mogućnosti za nove ulagače.

Sudionicima susreta u ime svih gostiju kao voditeljica izaslanstva, inače voditeljica Odjela za zemlje EU i EFTA, obratila se Emilija Vučinić-Margeta, a prigodnim riječima pozdravio ih je i Marijan Kavran, direktor Hrvatskog drvnog klastera. Emilija Vučinić-Margeta je tom prigodom kazala da je središnji cilj ovog i posjeta drugim županijama privlačenja stranih investitora i sredstava iz EU fondova kako bi se otvarala nova radna mjesta i razvijalo hrvatsko gospodarstvo… (www.icv.hr, kk)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu

[nggallery id=6662]