Izrada studije za koncept Agrofood business parka

U ponedjeljak, 24. studenog, u prostorijama gradske uprave u Slatini, održan je sastanak na temu izrade studije za koncept Agrofood business parka koji se planira izgraditi na području Slatine na 14 ha zemljišta koje je kupila Virovitičko-podravska županija.

Sastanku su prisustvovali župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, predstavnici Razvojne agencije VIDRA, Centra za poduzetništvo Slatina i LAG-a Marinianis.

Cilj projekta je unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti poljoprivredno, prehrambeno –prerađivačkog sektora na području Virovitičko-podravske županije i šire regije. Projekt će doprinijeti jačanju cjelokupnog poljoprivredno-prehrambenog lanca, kroz primjenu tehnološke modernizacije prerađivačkih, skladišnih i distribucijskih kapaciteta, te razvoj inovativnih proizvoda i očuvanje tradicionalnih brendova .

Projekt će se realizirati sredstvima Europske unije, a sufinancirat će ga Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. (vpz.hr)

[nggallery id=6612]