Ribnjak PP Orahovica osigurao 140 tona ribe

Ovogodišnji blagdani zasigurno neće biti u znaku nestašice ribe u ribarnicama u Slavoniji i Baranji jer je za potrebe blagdanskih stolova PP Orahovica u svojim ribnjacima i ribarnicama osigurao 140 tona što žive što prerađene ribe, potvrdio nam je voditelj ribarnica – ribnjaka pri PP Orahovici, Dalibor Pleša. Najviše je šarana, soma, smuđa i štuke, a ima i amura i tolstolobika, koji se također traže za Božić.

– Kako bismo izišli u susret kupcima u predblagdansko razdoblje, išli smo s cijenom šarana po 21,99 kuna za kilogram u svim ribarnicama. U novootvorenoj Slatinskoj ribarnici PP Orahovice, koja je rad počela u četvrtak, prije dva dana, u ponudi je i ostala riba po akcijskim cijenama: amur po 14,99 kuna, tolstolobik po 9,99 kuna, som po 44,99 kuna, kucin po 32,99 kuna, smuđ po 89,99 kuna te krupna babuška po 7,99 kuna. Sva je riba iz vlastitih ribnjaka koji se nalaze u Grudnjaku, Donjem Miholjcu, Lipovljanima, Jasinju te baranjskim ribnjacima, na površinama od 5000 hektara. Osobito smo ponosni na činjenicu da PP Orahovica plasira živu i prerađenu ribu u gotovo sve zemlje Europske unije te Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i diljem RH. Ribe, dakle, na tržištu zasigurno ove godine neće nedostajati jer nam je ovogodišnja proizvodnja iznosila više od 1600 tona, od čega je većina šarana – naglašava Pleša.

Dodaje da je u ponudi i prerađena riba iz vlastite proizvodnje, koja se prerađuje u preradi Grudnjak. Za one koji se odluče za ovakvu opciju, odrezak šarana stoji 36,99 kuna za kilogram, glava-rep šarana 8,99 kuna, odrezak amura 24,99 kuna, odrezak tolstolobika 19,99 kuna, nudi se i odrezak soma, a ponuda je dopunjena i drugim potrepštinama za kvalitetan fiš.

Za ljubitelje ribljih specijaliteta, novost u ponudi bit će čips od šarana, amura i tolstolobika, koji je bez kostiju i lako se priprema.

Voditelj Pleša napominje da posljednjih godina zbog slabije kupovne moći kupci sve češće traže i bijelu ribu, koja se u ribarnicama PP Orahovice nudi živa ili svježe zaleđena: najviše babuška po 8,99 kuna za kilogram, amur po 14,99 kuna, tolstolobik za 10,99 kuna te dunavska riba bain, mrena, deverika, jez, bucov također po 10,99 kuna za kilogram. U ponudi je i gotovo sva morska riba.

Uz upravo otvorenu ribarnicu u Slatini u Ulici Vladimira Nazora 43, osmu ribarnicu orahovičkog PP-a, uskoro valja očekivati otvaranje tri nova prodajna objekta – u Slavonskom Brodu, Kutini te u Osijeku u Donjem gradu. (glas-slavonije.hr 20.12.2014.)