U Boriku pješak zadobio ozljede opasne po život

Tijekom proteklog produženog vikenda dogodilo se 6 prometnih nesreća, od kojih su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći koja se dogodila u naselju Borik dana 26.12.2014 godine ( petak ) u 17,00 sati, pješak koji je sudjelovao u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, trenutno se nalazi u Općoj bolnici Virovitica. Od ukupnog broja prometnih nesreća, dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola, od kojih je jedan koji je i uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja, isti je naknadno pronađen i uhićen, te radi bojazni da će nastaviti upravljanje s vozilom smješten je u prostoriju za zadržavanje.

Ukupno je utvrđeno 61 prekršaj, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, te ostale vrste prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,87 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 23 godine, u subotu u 23,40 sati u naselju Virovitici.

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićene su 4 osobe od kojih su 3 zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 1 osoba koja je kršila izrečenu mjeru opreza. Od navedenih jedna osoba privedena je na Prekršajni sud kojom prilikom je istome izrečena novčana kazna od 3 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 5 mjeseci. (viroviticko-podravska.policija.hr 29.12.2014.)