Učenici iz N. Bukovice posjetili sumještane

„Proslavimo Božić zajedno“ humanitarna je akcija koju od 2010., već petu godinu za redom, organiziraju učenici 5. razreda i djelatnici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica.

Posljednji dan nastave u prvom polugodištu dvadeset je petaša posvetilo druženju sa bolesnim bakama i djedovima u Novoj Bukovici. U njihovoj pratnji bili su vjeroučitelj Đora Đorđević, učiteljica Ines Mrva, domar Ivica Turkalj i ravnateljica Lareta Žubrinić. Ove godine posjetili su čak šesnaest baka i djedova: dvije Evice, Katice, Anice, Maru, Rezu i Branku, Baricu i Ružu, Anu, Đuru i Tomu, Genu i Anku.

Svi domaćini školarce su dočekali otvorenih vrata svojih domova i s osmijehom ih tako primili i u svoja srca. Kako bi predbožićni dan proslavili zajedno, učenici su im donijeli i domaće mirisne kolače uz pozdrave svojih roditelja, jabuke i šarene božićne čestitke, na gostoprimstvu zahvalili su božićnim pjesmama, a kod bake Barice pomogli su okititi božićno drvce. Bake su se raspitivale za učenje, a i same rado iznosile svoja sjećanja iz školskih klupa. Povjerili su se koje ih zdravstvene poteškoće muče, kako su im doktori dobri, a djed Đuro suznih očiju prisjetio se dana djetinjstva i mladosti. Baka Evica Žagar sa svojih punih 95 godina najstarija je baka Nove Bukovice i svoje je goste posebno iznenadila recitacijom koju je davno sama osmislila u čast dolaska kardinala Stepinca u selo.

Želje baka i djedova za zdravljem, mirom i srećom uz Božji blagoslov ispratio je iz dvorišta svakog petaša, a njihova su se srca, uzvraćajući istom mjerom, ispunila posebnim osjećajem istinskog Božića. (lž)

[nggallery id=6951]